Dirigentportrett

IMG_3776-2

Fotograf: Svein Ole Solfeldt

Vår dirigent Stein Nilsen fikk i 1997 Skaun kommunes kulturpris for sin aktive rolle i kulturlivet i kommunen. Han har i mange år vært en pådriver og inspirator for kulturlivet i Skaun.
Stein er lærer ved Skaun kulturskole, er dirigent, underviser i gitar, trekkspill og piano.
For Eggkleiva mannskor betyr Stein Nilsen svært mye. Han er pådriver og er nytenkende. Han inspirerer koret og gjør sangerne i stand til å prestere sitt ytterste. Eggkleiva mannskor har utviklet seg mye siden Stein startet som dirigent for koret i 1977.

Musikk har vært den store interessen for Stein. Karrieren startet med at han fikk et kjempestort trekkspill av svogeren. Da han var 12 år gammel var han med i et bryllup, og ble plutselig bedt om å spille de få låtene han kunne. Stein forteller at han satt på kanten av en divan, og at det etterpå ble skranglet sammen 17-18 kroner til den unge musikeren.

Siden ble han med i popbandet «Sparrows» som hadde en kort og hektisk spilleperiode.

Senere ble det musikkonservatoriet, med gitar og trekkspill som hovedinstrument.

Korkarrieren startet han som dirigent for Buvik songlag, for over 30 år siden. Han minnes at han var så nervøs før den første konserten at han ikke torde å øve i kirka sammen med koret mens andre hørte på. Det endte med at koret måtte returnere til skolen for å øve. Siden den gangen har Stein fått bearbeidet denne sjenansen sammen med mange kor og hundrevis av konserter. Vi i Eggkleiva mannskor har ikke lagt merke til denne sjenansen i den senere tid.

Stein har dirigert koret Lundarljom, Byneset songlag. Han er i dag dirigent for Heimdal mannskor i tillegg til Eggkleiva mannskor.

Den driftige musikeren har også rukket å dirigere Skaun skolekorps og Buvik musikkorps. Han var dessuten med på å starte Skaun trekkspillklubb.

Tegning, fortrinnsvis med blyant er en annen lidenskap. Produktene er vist fram på ei av Skaun kunstforenins utstillinger, og han minnes den pene omtalen tegninga hans finn av en kunstkritiker i Adresseavisen. I dag angrer han på at han ikke rammet inn sjekken på 200 kroner han fikk da han solgte ei tegning.

Vi i Eggkleiva mannskor setter pris på Stein’s tilstedeværelse og engasjement. Vi ønsker å ha deg med i mange år til!