Vellykket 75-års markering

Lørdag den 25. mai gjorde Eggkleiva mannskor sin aller første miniturné. Turnéen ble gjennomført i anledning 75-årsjubiléet og var korets offesielle markering av jubiléet. Første konsert var ved Skaun Rådhus i Børsa, hvor det møtte en entusiastisk publikumsrekke. Koret bydde på egne solsister, orkester og korsanger. Etter oppholdet på Rådhusplassen spaserte karene til Rosvollheimen, hvor betjening og frivillige hadde samlet alle beboerne i hovedstua. Det virket som om beboerne satte pris på konserten, for vi fikk ikke lov til å avslutte uten videre. En av beboerne krevde nemlig at koret skulle synge Kjerringa med staven eller Ja vi elsker til slutt. Da ble det Ja vi elsker. Den satt nok best, siden den var en del av repertoaret den 17. mai.

Etter konserten i Rossvolheimen besøkte vi Mons Opland i Boligpartner sine lokaler, hvor vi fikk servert spekemat. Litt sang og prat ble det rundt bordet før vi satte buss-snuten mot Buvika og Coop-butikken. Været bragte oss inn i butikken, noe som opplevdes som veldig heldig. Koret syntes det var ekstra fint å synge i det lokalet, ettersom klangen var så god. Et flott publikum ga oss god respons. Vi håper at vi bidro til å gjøre butikkbesøket ekstra trivelig denne lørdagen.

Forberedelse til sang hos Coop Extra, Buvika

Etter besøket i Buvika tok vi en avstikker til Korsvegen. Det ligger jo ikke i Skaun, men det var så nære at det fikk gå. En fin og regnfull konsert ble det ved Coop, Korsvegen. Tenk at vi etter konserten fikk komme inn i stua til 2. bass Ole Blækkan sine svigerforeldre. Der fikk vi servert kaffe og vaffel. Tusen takk for både husrom og hjerterom!

Så gikk turen til Coop Venn, hvor koret sperret av butikkinngangen og sørget for at noen av kundene inne på butikken fikk et litt lenger opphold enn planlagt. Heldigvis så det ut til at alle smilte og klappet etter våre musikalske innslag. Tusen takk!

 

På tur fra Venn gikk bussturen via Gammelvegen, hvor vi besøkte stua til Morten Wiggen og gjorde turens minste minikonsert. Det var et opphold koret satte stor pris på! Vi følte oss veldig velkommen og fikk der også servert kaffe og noe å bite i. Et lydhørt publikum fikk plass i en sofa og to stoler. Etter korets opptreden reiste Morten seg og holdt en fin tale til oss. Han kunne fortelle at han husker koret fra oppstarten i 1944 og at han hørte Eggkleiva mannskor for første gang i 1945. Morten har som trofast tilhører gjennom 74 år mange minner, som vi i koret satte pris på å høre om. Han sa at han setter spesielt stor pris på korets årvisse Førjulsshow. Tusen takk for at vi fikk komme på konsertvisitt i hjemme hos deg, Morten!

 

 

 

Koret avsluttet turnéen med konsert i parken på Viggja.

 

Det ble direktesendt videoer fra stua til Morten Wiggen. De kan du se nedenfor.

 

Flere bilder følger nedenfor.