Menneske og Mennesket

Klikk her for å kjøpe billetter til arrangementet!

Vi er stolte av å kunne presentere «Menneske og mennesket» – en matinéforestilling med Ole Magnar Morken og Eggkleiva mannskor. Forestillinga har blitt til i samarbeid mellom Ole Magnar og Stein Nilsen. Temaet for kåseriet er basert på en spesialbestilling fra Kristin på Husaby festivalen sommeret 2018.

«Ti sed og skikk forandres meget, alt som tiderne lider og menneskenes tro forandres, og de tenker annerledes om mange ting. Men menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dager.»

Det er dette Ole Magnar Morken har fått i oppgave å komme til bunns i gjennom forestillingen. Sigrid Undset sine ord stimulerer til en spennende diskusjon om forholdet mellom tidsforløp og menneskets utvikling. Og tross et alvorstungt tema så kan publikum vente seg en god del humoristiske skråblikk i kjent Ole Magnar-stil.

Festivalens tanke var et ønske om å belyse at mennesket er som mennesket er, på godt og ondt, og ganske så konstant over tid. Vi bærer med oss de samme behov og lengsler nå som i middelalderen, og sannsynligvis er vi verken bedre eller verre enn vi var da.

Kåseriet vil tematisk vil følge handlinga i trilogien om Kristin Lavransdatter, med en del krumspring fram og tilbake, både i tid og rom: -Jeg vil forsøke å gjøre tankesprang om menneskets livsutfordringer, problemer, gleder og sorger på jorda, sier han. Og kjenner vi Ole Magnar rett, vil han nok klare å ta oss med høyt opp i de filosofiske baner og deretter trygt ned på landjorda igjen.

Eggkleiva mannskor bidrar med musikk som understøtter budskapet i Ole Magnars betraktninger. Repertoaret går fra jordnære viser av Ola Bremnes og Odd Nordstoga til dramatiske utdrag fra musikalene Les Misérables og Miss Saigon.
Orkesteret består av musikerne Hallgeir Måseide, Knut Leraand, Einar Mellingseter og Johan Olav Wiggen, i tillegg til musikalsk leder Stein Nilsen.

Som gjesteartist har vi fått med oss Ronja Eid fra Hølonda.

 

Grendstuggu, Gåsbakken                            20.01.2019 kl 1900, kaffesalg fra kl 1700.

 

Børsa kirke                                                   01.02.2019 kl 20.00