Sangerportrett – Georg Esp

Georg Esp

Fotograf: Svein Ole Solfeldt

På sangøvelse i Fossvang sist torsdag var det som vanlig svært hyggelig å møte. Georg kommer smilende mot meg og ønsker velkommen. En av korets seniorer er gjerne med på at vi tar en prat. Denne gangen er det Georg sin tur til å bli presentert i sangerportrettet.

Georg kom til Eggkleiva først på 1970-tallet og våren 1975 startet sangkarriæren i Eggkleiva mannskor. Allerede da var Georg rukket å bli korveteran. Så tidlig som i 1949 var han med i Hemne mannskor.

Senere var han med på ungdomslagsarbeid og han var med på å lage revyer. Etter at han kom til Skaun har det vært mest korfokus – i tillegg til frivillig arbeid gjennom barnas deltakelse i idrett og musikk.

Georg er svært ungdommelig og lett på foten til å være korets eldstemann. Han har alltid vært en vital herremann og han sier selv at han passer på å vedlikeholde vitaliteten. At korsangen og kormiljøet bidrar positivt er han sikker på.

Georg har i perioder hatt alle tre sønnene sine med i koret. Pr i dag er det bare Grim som er med, men i mange år har også Eivind og Jan Håvard vært med. Ruth og Hege har aldri vært tilbudt plass i koret.

Når jeg spør ham om hva koret betyr for ham blir det nesten litt vanskelig å svare med få ord. Han uttrykker at kormiljøet betyr mye for ham og at det er mange elementer som gjør koret «plassen å være». Koret gir i tillegg til sangergleden et unikt sosialt nettverk. Georg sier at koret er den forankringen som har betydd mest for ham.

Nå har det seg slik at 78-åringen Georg er av ei svært solid slekt. Bestemora het Beret Esp og var nesten 109 år gammel når hun i 1966 reiste hjem. Det må bety at når man tar gjennomsnittsalderens utvikling i betraktning, så skulle det ligge til rette for at Georg har svært mange aktive år igjen i Eggkleiva mannskor.

Det gleder oss å ha deg med i koret, Georg!

Se intervjuet på Youtube!

 

18. desember 2011
Svein Ole Solfeldt