Sangerportrett – Kåre Rekstad

 

Kåre Rekstad

Fotograf: Svein Ole Solfeldt

Som sanger og andrebass i Eggkleiva mannskor har Kåre i løpet av den siste måneden gjennomført 6 konserter. To Juleshow i Børsa, fire konserter med Ole Dalens Juleshow i Trondheim og Steinkjer i tillegg til Adventskonsert i Skaun kirke. Kåre er slettes ikke sliten av koret etter mange år i rekkene.

Den 14. desember deltok vi på Ole Dalens Juleshow på Steinkjer. Da fikk jeg en prat med Kåre. Han fortalte at han snart har vært med i Eggkleiva mannskor i 50 år. Det mangler vel noen få år på det. Han er ikke helt sikker på hvilket årstall han startet, men tror det var ca 1965.   For tiden befinner Kåre seg i varmere strøk, litt over 40 grader varmere enn i Eggkleiva. Jeg fikk e-post fra ham på lille Juleaften. Da var det over 20 grader ved stranda i Tyrkia, der han feirer jul sammen med familie. Når jeg spør om hva han husker best fra tiden i koret er han snar til å bekrefte at det er de siste årene med de mange showene som er de beste. Han synes kvaliteten på det vi gjør har blitt bedre og bedre år for år. Han gir mye av æren for dette til Stein Nilsen som så absolutt tør og gi koret nye utfordringer. Spesielt husker han sangerstevnet i 2009, da vi sang «This little light of mine» i Sletta kirke på Frøya. En utrolig opplevelse hvor han tror at det var den nye solide kirkekonstruksjonen som gjorde at bygningen ikke kollapset under konserten. De første årene han var med i koret gikk det på tradisjonell korsang uten de store utskeielser. Vi i Eggkleiva mannskor er glade for å ha med Kåre i koret. Han er en ressurs som stiller opp på det som trengs. Kåre har vært kasserer for koret i mange år og han sier ikke nei takk til en solistopptreden. Kåre var solist også ved årets Juleshow. Ved Juleshowet i 2008 leste han Ragnhild Haugen sin førjulsbetrakning. Den kan du se ved å klikke HER. Vi ønsker Kåre velkommen tilbake når han har fått nok av varmen i Tyrkia. Det 6 minutter lange intervjuet ble filmet med mitt Flip-kamera. Hvis du vil se det så er det med Kåres tillatelse tilgjengeliggjort på Youtube. Klikk HER for å se intertervjuet.

 

29. desember 2010
Svein Ole Solfeldt